×

Duger det att hyra rum för att få NHR-status i Portugal?

Dela gärna på... Share on FacebookEmail this to someoneShare on LinkedInTweet about this on Twitter

Forum Bostad Duger det att hyra rum för att få NHR-status i Portugal?

Taggat: 

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av Profilbild på Admin Admin 2 år, 10 månader sedan.

 • Författare
  Inlägg
 • #1459
  Profilbild på georg
  georg
  Deltagare

  Har ett kontrakt på ett rum i en lägenhet(T2) i Portugal.
  Räcker det för att söka NHR-status eller behöver det vara en hel lägenhet?

 • #1461
  Profilbild på Admin
  Admin
  Forumledare

  Hej Georg,
  Portugal och NHR är inte det stora problemet utan det är att bli begränsad skattskyldig i Sverige.

  De fem första åren har du bevisbördan. Detta kan vara svårt om du endast är inneboende i en T2 speciellt om du i Sverige haft större bostad.

  Bevisbördan, 5-års regel.
  Det är den utflyttande som under fem år har bevisbördan för att väsentlig anknytning inte finns kvar efter den faktiska utflyttningen.

  Regeln säger att när en person flyttar ut från Sverige har han de första fem åren från utflyttningen bevisbördan för att han inte har väsentlig anknytning. Från och med det sjätte året övergår bevisbördan till Skatteverket. För att bevisa detta kan han t.ex. lämna in en utredning om var han har sin bostad, familj, arbetsplats m.m.

  Det förutsätts alltså, att om den utflyttande inte själv vidtar några åtgärder eller inte visar att han inte har väsentlig anknytning, så skall han fortsätta att vara obegränsat skattskyldig i Sverige i vart fall under fem år.

  I utredningen går Skatteverket igenom bland annat inköp, kontoutdrag, resor, biljetter, vatten- och elförbrukning och annat som visar var han kan ha befunnit sig.
  Mvh/admin

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.