×

i vilket land ska man låna

Dela gärna på... Share on FacebookEmail this to someoneShare on LinkedInTweet about this on Twitter

Forum Bostad i vilket land ska man låna

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av Profilbild på Admin Admin 3 år, 2 månader sedan.

 • Författare
  Inlägg
 • #843
  Profilbild på Admin
  Admin
  Forumledare

  Hej
  Om man ska låna till att köpa bostad utomlands är det bäst att låna av en svensk bank eller en bank i det landet där bostaden är?
  Jag har inget att ge i ”pant” och som jag förstår det så tar inte svenska banker bostäder utomlands som pant. Så om man resonerar så så borde ju bank i utomlandet vara det enda alternativet.
  Någon som har någon input gällande detta?

 • #844
  Profilbild på Admin
  Admin
  Forumledare

  Lån till köp av bostad utomlands
  Lån till köp av bostad utomlands kan erhållas av svenska banker eller banker utomlands.
  Lån av svensk bank kan erhållas om säkerhet kan lämnas. Vanligtvis har låntagaren en fastighet i Sverige som kan intecknas. Detta är enklast och medför oftast en lägre ränta.
  Svårigheterna för en svensk bank att värdera en fastighet utomlands gör att denna oftast inte kan lämnas som säkerhet. Många svenska banker har etablerat bankkontor utomlands och har där kontakt med värderingsmän som kan värdera fastigheten. I dessa fall kan lån erhållas med den utländska bostaden som säkerhet.
  Det brukar inte vara några problem att få lån i de utländska banker som finns i det land där du köper bostad med bostaden som säkerhet. Vanligtvis behöver du en egen insats på 30 % av värderingen. I vissa fall behövs endast 10-20%. Värderingen vid köp av ny bostad är samma som köpeskillingen.
  Valutaförändringar slår direkt mot dem som har inkomster i kronor och utgifter i annan valuta. Det kan därför vara klokt att låna i samma valuta som du har inkomster till ett utländskt fastighetsköp.
  Alla räntor, även i utländsk bank, är avdragsgill i den svenska självdeklarationen.
  Mvh/admin

 • #1385
  Profilbild på Jörgen
  Jörgen
  Deltagare

  Är det ngn som vet vilka svenska banker är representerade i Portugal?

 • #1397
  Profilbild på Admin
  Admin
  Forumledare

  Ingen svensk bank.
  Mvh/admin

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.