×

Skidor på Cypern

Dela gärna på... Share on FacebookEmail this to someoneShare on LinkedInTweet about this on Twitter

Forum Fritid Skidor på Cypern

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av Profilbild på Admin Admin 4 år, 2 månader sedan.

 • Författare
  Inlägg
 • #952
  Profilbild på Admin
  Admin
  Forumledare

  Jag har hört att man kan åka skidor på Cypern. Är det sant?
  Kalle

 • #953
  Profilbild på Admin
  Admin
  Forumledare

  SKIDÅKNING PÅ CYPERN
  Man kan åka skidor från januari till mars på Mount Olympus (1951 m över havet) i Troodos Bergen ca en timmes resa från Paphos. Detta berg är då täckt med ca 2 meter snö. Det finns fyra skidliftar och flera barer och restauranger. Utsikten är spektakulär och man kan åka skidor på morgonen i bergen och solbada vid stranden på eftermiddagen. Skidbackarna är bland de bästa i denna del av världen.
  Skidor kan hyras av Cyprus Ski Club i skidaffären, men kom tidigt eftersom de tar slut snabbt. Utrustning kan köpas till hyfsade priser och det finns även en skidskola. Det finns fyra backar från nybörjare till avancerade utförsåkare. Hea och Zeus liftarna är installerade på den norra sidan av Mount Olympus. En är 350 meter lång och den andra 500 meter lång. De andra två liftarna Aphrodite och Hermes är bägge 150 meter långa och är installerade vid ”Sun Valley” söder om Mount Olympus.
  För ytterligare information kontakta: Cyperns Turistorganisation och begär en informationsskrift om ”Skiing in Cyprus” eller till ”Cyprus Ski Club”.

  Mvh/admin

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.